Annika Widebeck

Dec 11 at 02:38 PM

skarmavbild-2023-12-11-kl-144027.png

Vad kul att höra! Man kan se alla i ett flöde om du tittar via samlingen - https://toltriding.se/programs/julkalender23

På datorn: klicka i rutan "autoplay". Via appen: tryck på "spela upp alla".

Reply

Posted

Aug 06 at 05:41 PM

Det danska stoet Dama fra Legind var på väg till Nederländerna för att tävla i VM. Olyckan skedde på autobahn  norr om Hamburg

Stoet Dama fra Legind kom undan med blotta förskräckelsen - hon fick åka till ett stall i närheten där hon kollades och fick vila upp sig. Sen bar det av hemåt igen för ryttaren Mette Bovbjerg Sørensen och hennes häst Dama.

Posted

Mar 24 at 03:05 PM

Nu har vi dragit vinnarna som inom en vecka får tillgång till alla funktionerna i HorseDay under en månad.

Och vinnarna är:

 • Josefine Svensson

 • Anna Melander med Vinda från Olsbacken

 • Kerstin Enmar

 • Evelina Öhlund

 • Malin Börjesson 

 • Karsten Urkedal med Böt

 • Bessi Sveinsson

 • Inger Mattsson

 • Anna Ulfstrand 

 • Josefin Hjerpe

 • Jessica nell

 • Ulrika med hästen Tindra

 • Susanne Inestal

Ni som känner våra vinnare - gratulera dem gärna så att de inte missar att de har vunnit!

Vi skickar mejl till våra vinnare. Ni har en vecka på er att starta ett kostnadsfritt konto i HorseDay så får ni tillgång till alla funktioner.

Om någon inte vill ta emot fredagspresenten så har vi redan några som anmält sig som ersättare - om du också vill vara med så kommentera här!

Tölta vidare mot våren

hälsar Haffi, Annika och vi andra på Töltriding

Posted

Mar 14 at 11:07 AM

1 / 4
2 / 4
3 / 4
4 / 4

Åååå vilka vackra hästar vi fick se på Vintermästerskapen 2023. Du vet väl att det går utmärkt att titta nu i efterhand? Klicka här  så hittar du filmerna. vi håller på att dela upp dem och fixa till lite - men här finns senaste versionerna.

Happy watching från oss på Töltriding - och inte minst från huvudsponsorerna för tävlingen: Karin Åberg, SIF Avel och Wången. 

Å tack snälla för fina ord! Jag som redigerar och filmar här har också lärt mig massor av filmerna. Jag hade islandshäst i 18 år tidigare och tänker ibland på hur otroligt lite jag visste då... Det är härligt att lära sig nytt och det stärker verkligen bandet med hästen! /Annika
Reply
Det är meningen att det inte ska finnas någon filmbild här - du ska ha en handsfree i örat och trycka igång när du sitter på hästen så lotsas du igenom ett ridpass tillsammans med Denise Weber. Funkar toppen!
Reply

Jan 10 at 01:55 PM

Tack Cecilia - ja han har verkligen blivit en helt annan häst. Så otroligt trygg och lugn - och samarbetsvillig;)
Reply
Hej - ja det stämmer. Det är meningen;) Denise Weber har gjort några pass som man ska ha i örat när man rider, alltså ska man inte titta på bilden och för att inte ändå försöka göra det valde vi att inte ha någon bild. Meningen är alltså att du sitter upp på hästen och sen trycker igång mobilen med handsfree i örat. Och så följer du det som Denise säger. Funkar jättebra tycker jag! Toppen när man har lite idétorsk.
Reply

Posted

Dec 21 at 10:17 AM

1 / 2
2 / 2

I helgen som var fick jag ett mail från en av våra tittare. Detta mail gjorde mig väldig glad för att jag kände att jag hade gjort någon nytta. Jag kände att jag kunde bidra med något som skapade en glädje i någon annans hjärta. Och jag tror att innerst inne då tycker vi om att hjälpa varandra. Vi mår bra av det.

 • I detta fall var det att en familj var tvungen att sälja sin häst på grund av sämre ekonomi som så många får känna av just nu med energi priser och inflation.

Men sedan hade de sett filmen om att dela häst med Monika och Eva då fick de en idé att de skulle ju kunna ha en medryttare som kunde dela på kostnaden för hästen och då behövde de kanske inte sälja den.

I filmen hade Eva och Monika gjort ett avtal sins emellan som gjorde att allting blev enklare eftersom det står på papper. Och när det står nerskrivet då blir målbilden allt tydligare för båda.

Du kan ladda ner Evas och Monikas avtal vid filmen om dem här.

Sagt och gjort de lade ut annons på Facebook och det blev ett stort intresse som gjorde att fler i stallet beslutade att ta en medryttare til sin häst eftersom det gick att göra det på ett smidigt sätt med både tydligt avtal och tydlig målsättning. Resultatet av att de tittade på Eva och Monika var att de inspirerades av att skaffa sig medryttare tills sin häst med ett genomtänkt och nogrannt nedskrivet avtal där det ingick

 1. Målsättning och träning med hästen

 2. Ekonomisk fördelning av kostnader

Konsekvenserna av detta beslut blev:

Hästen stannade kvar i familjen. Kostnaderna minskade så att de kan ha kvar hästen. När de skrev ned avtalet då kom fram inspirerande tankar hur de kan träna framöver. Avtalet blev så tydligt att risken för missförstånd och eller konflikter minskade. Hästägaren fick nya vänner på köpet.

Det blev en nytändning i stallet hos alla. Det föddes ett hopp om att kunna klara sig från krisen med en härlig gemenskap och smarta kloka beslut. Vi vill ju inte sälja vår bästa vän i första hand istället hitta en annan lösning.

Ni kanske förstår varför jag blev glad av att få ett sådant mail för att glädja andra blir ofta ringar på vattnet och det ser vi inte alltid.

Vi människor är gjorda för att hjälpa varandra och att göra varandra glada. Ska du göra någon människa glad i dag? Och hur ska du göra då?

Tack för att ni finns

Glada hälsningar

Haffi

Jag brukade ställa av en månad. Skönt för både mig och min häst! Det var så självklart då för typ 20 år sen att man SKULLE ställa av hästen i en månad, gärna även ta av skorna. Så är det ju inte längre och det är kanske synd.
Reply