1 / 2
2 / 2
December 21, 2022
• Edited (Dec 21, 2022)

I helgen som var fick jag ett mail från en av våra tittare. Detta mail gjorde mig väldig glad för att jag kände att jag hade gjort någon nytta. Jag kände att jag kunde bidra med något som skapade en glädje i någon annans hjärta. Och jag tror att innerst inne då tycker vi om att hjälpa varandra. Vi mår bra av det.

  • I detta fall var det att en familj var tvungen att sälja sin häst på grund av sämre ekonomi som så många får känna av just nu med energi priser och inflation.

Men sedan hade de sett filmen om att dela häst med Monika och Eva då fick de en idé att de skulle ju kunna ha en medryttare som kunde dela på kostnaden för hästen och då behövde de kanske inte sälja den.

I filmen hade Eva och Monika gjort ett avtal sins emellan som gjorde att allting blev enklare eftersom det står på papper. Och när det står nerskrivet då blir målbilden allt tydligare för båda.

Du kan ladda ner Evas och Monikas avtal vid filmen om dem här.

Sagt och gjort de lade ut annons på Facebook och det blev ett stort intresse som gjorde att fler i stallet beslutade att ta en medryttare til sin häst eftersom det gick att göra det på ett smidigt sätt med både tydligt avtal och tydlig målsättning. Resultatet av att de tittade på Eva och Monika var att de inspirerades av att skaffa sig medryttare tills sin häst med ett genomtänkt och nogrannt nedskrivet avtal där det ingick

  1. Målsättning och träning med hästen

  2. Ekonomisk fördelning av kostnader

Konsekvenserna av detta beslut blev:

Hästen stannade kvar i familjen. Kostnaderna minskade så att de kan ha kvar hästen. När de skrev ned avtalet då kom fram inspirerande tankar hur de kan träna framöver. Avtalet blev så tydligt att risken för missförstånd och eller konflikter minskade. Hästägaren fick nya vänner på köpet.

Det blev en nytändning i stallet hos alla. Det föddes ett hopp om att kunna klara sig från krisen med en härlig gemenskap och smarta kloka beslut. Vi vill ju inte sälja vår bästa vän i första hand istället hitta en annan lösning.

Ni kanske förstår varför jag blev glad av att få ett sådant mail för att glädja andra blir ofta ringar på vattnet och det ser vi inte alltid.

Vi människor är gjorda för att hjälpa varandra och att göra varandra glada. Ska du göra någon människa glad i dag? Och hur ska du göra då?

Tack för att ni finns

Glada hälsningar

Haffi