Back
1 / 2
2 / 2
February 07

Stenholmen Islandshästcenter fyller 20 år i dessa dagar.

 Företaget Stenholmen som finns på gården Gerstorp som ligger  ligger mitt på Östgötaslätten utanför Linköping. 

Vi firar 20 år på Gerstorp sen vi tecknad köpeavtalet på gården skriver Marcus Ljungqvist på sin Facebooksida som driver denna gård med sin fru Emma Ljungqvist.

På dagen för 20 år sedan skrevs köpebreven och vi tillträde vår egna gård Gerstorp.

5 års letande var över och en ny resa började för Stenholmen och familjen Ljungqvist.

Vi flyttade 2 familjer och ca 70 hästar från västkusten och började forma vårt eget ställe.

Sen dess har vi byggt och fixat: kontor och stallar 2003, ovalbana 2004, seminstall och lösdrift 2006, startat gymnasieskola 2008, byggt lektionssal 2008, elevinternatet Fölhuset 2009. Ridhallen 2010

Ridhusstallet 2011, diagonalpassbanan 2012, varit med och startat föreningen Gerstorps ryttarsällskap 2013. Förlängning av passbanan och startboxar 2015/16. Gårdshotell och relaxen 2016. Renoverat villan och byggt till glasverandan 2010-2017. Byggt om mjölkrummet och framsidan av stallet 2019. Rivit en lösdrift och uppdaterat en annan 2022. och en massa annat smått och gott.

En himla massa härliga människor har funnits med oss på vägen. På ridskolan, på tävlingar och som hästägare till inackorderade hästar.

Familjen Ljungqvist har under alla dessa år gjort stora avtryck inom islandshästvärlden med att skapa möjlighet för människor att lära känna islandshästar på ett seriöst och professionellt sätt med deras ridskola som  har blivit att fler människor har blivit intresserad att skaffa sig ett islandshästliv med egen häst. 

Jag vill också nämna att under många år var Stenholmen aktiv som hingst station och varje år tog dem hem kända högt bedömda eller meriterade avelshingstar till tjänst på gården. 

Sist men inte då arrangerar Stenholmen  tävlingar mer eller mindre året runt för alla nivåer inom islandshäst sporten 

Det är klart att familjen Ljungqvist har bidragit till enorm utveckling på islandshäst sporten här i Sverige och jag vill både tacka dem för detta och samtidigt önska dem ett stort grattis med 20 åren på Gerstorp